Mälestise nimi Tugitool, 19/20.saj. (puit,polster)

Menetleja: Kunstipärandi nõunik, Grete Nilp

Materjal: puit, polster.
Tehnika: tisleritöö.
Dateering: 19. saj.,
Mõõtmed: kõrgus 92 cm, istme kõrgus 38 cm, laius 58 cm, sügavus 48, 5 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Tugitooli must värvkate (servadest kohati ka puit) on tugevasti kulunud, algselt mereroheline kõva sametpolster pleekinud, polster ja äärepael lahti tulnud. Vasak käetugi tappidest lahtimurdunud, murdes ka seljatuge
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Hepplewhite’i laadi tugitool, lehvikukujuliselt hargnevate seljatoepulkadega kõva polstriga kaetud laia istmega, sirgete kandiliste jalgade ja laugjate käetugedega. Edasise lagunemise vältimiseks ei tohiks tooli enne restaureerimist kasutada.