Mälestise nimi Kroonlühter kuue tulega, 19.saj. (pronks, kristallklaas)

Kasutuses: Jah

Materjal: pronks, kristall.
Tehnika: valatud.
Dateering: 19. sajandi lõpust või sajandivahetusest
Mõõtmed: -
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): eklektiline pronksivalu kroonlühter 19. sajandi lõpust või sajandivahetusest, kristallripatsitega. Paiknes kiriku pööningul ja varastati ära, arvatavasti 1981. aastal remonttööde käigus. 1980. aasta fotol näha 5 akantuslehemotiivilist juugendlikult kaarjat haara, mis võru abil (kujundatud reljeefse teemantlõikeimitatsiooniga) kinnituvad väheldasele munale, millest allapoole jääb lai profileeritud nupp, ülespoole – tüvis, mis kujundatud keerdvarrelisena ning kummastki otsast ümbritsetud punga moodustavate akantuslehtedega. Enne riputusaasa – leherosett. Küünlapiibud kellukakujulised, rasvataldrikud kujutavad samuti õiekrooni. Kristallripatsid, mida vähesel määral on näha rasvataldrikute küljest alla rippumas, erineva kujuga: nooljad, paar tilgakujulist, paar suuremat kettalaadset ja mõni väheldasem, rombi meenutav.