Mälestise nimi Küünlajalg, 20.saj. I pool (pronks, klaasplaat)

Menetleja: Kunstipärandi nõunik, Grete Nilp

Materjal: pronks, klaas.
Tehnika: valatud.
Dateering: 20. saj. I pool
Mõõtmed: kõrgus ca 14, 5 cm, klaasplaat 8, 6 x 8, 6 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Tüvisel ja jalanuppudel oksüdeerumisjälgi; klaasplaadi servast väike kild murdunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Pronksivalu balustertüveline, suhteliselt masajas küünlajalg (paarik reg. nr. 3741), mille jalamiks on mustjas ca 1,1 cm paksune ruudukujuline klaasplaat, mis toetub neljale ca 1 cm kõrgusele balusterjalale. Kettakujuline rasvataldrik ja ülaservas valatud kraega, koonilise põhjaga silindri kujuline piip on tüvisega kruviühenduses. Tüvis ja plaat on liidetud poldi ja mutri abil. Vabrikutoodang, ilmselt 20. sajandi algusest.