Mälestise nimi Karikas, 19.saj. (valge metall, hõbetatud)
Mälestise vana number 515-a

Tehnika: hbetatud, trugitud, kullatud seest.
Autor, valmistamise koht: Ed.Drossi ettevõte, Tartu
Dateering: 19. sajandi lõpp – 20. sajandi algus
Mõõtmed: kõrgus 13, 8 cm, kupa Ø suudmest 6, 5 cm, jalami Ø 6, 9 cm.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Kupa põhjas, siseküljel ja väheselt ka välisküljel messingisse sissesööbinud kriiped; kupa allosas löögijäljed.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Hõbetatud messingist tüüpiline 19. sajandi lõpu – 20. sajandi alguse karikas kodusel armulaual tarvitamiseks (komplektis küünlajalgade reg. nr. 3751, 3752, oblaatide toosi reg. nr. 3753, leiviku reg. nr. 3755, krutsifiksiga reg. nr. 3756). Silinderjas ahenev kupa (seest kullatud) toetub silindrikujulisele, ümarprofiilpungisega tüvisele, mille kummaski otsas rõngasprofiil. Jalam ümmargune, profileeritud.
Detsembris 2000 puhastas, hõbetas ja kuldas karika restauraator Jaan Märss.