Mälestise nimi Piibel, A.Mickwitz, 1914 (nahkköide, metallsulused)
Mälestise vana number 521-a

Menetleja: Kunstipärandi nõunik, Grete Nilp

Kunst, Materjal, Paber, Metall, Nahk, Objekt, Käsikiri/Trükis, Kirikuraamat.

Ajastule iseloomulikus köites Piibel 1914.aastast
Annetustekst annab sellele annab suhteliselt hilisele ja tirazheeritud nahkköites trükisele rahas väljendamatu väärtuse.

Mälestise ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1994.aastast. Muinsuskaitseameti poolt 1994 teostatud ülevaatusel hinnati kr. 300.-

Materjal: nahk, paber.
Tehnika: pimetrükk, trükis, köidetud (nahkköide).
Autor, valmistamise koht: Tallinnas A. Mickwitzi trükikojas
Dateering: 1914. aastal
Mõõtmed: 25,4 x 19, 7 x ca 7, 8 cm.
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Eeslehel (kaane sisekülg) musta tindiga kirjutatud annetustekst: Leesi kabeli omadus
kinkija Anna Kok Hinriku ab, Joh. Kvelsteini tr
Iuumida Tabanilt, sünd. 25. V. 1867.
Matt. 21 1-9
“Ütelge Siioni tütrele: Waata, sinu Kuningas tuleb tasane…” …”Hosianna Taaveti Pojale! Kiidetud olgu, kes tuleb
Issanda nimel!
Hosianna kõrges!”
Palmipuudepühal
28. märtsil 1926 a.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Eesleht raamatuplokist rebenemas. Raamatuplokk terve, kuid niiskunud, lõikeservadest veidi määrdunud. Kaaned kulunud, servadest katki, küünlarasvaplekkidega; niiskusest tingituna üleni kaetud kerge hallituskorraga.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Mustas, pimetrükitehnikas nahkköites Piibel, trükitud 1914. aastal Tallinnas A. Mickwitzi trükikojas; kiri köiteseljal: Piibli Raamat – kullatud. Kasutusel altaripiiblina.