Mälestise nimi Purjelaeva mudel, 19/20.saj. (puit, purjed riidest)
Mälestise vana number 522-a

Menetleja: Kunstipärandi nõunik, Grete Nilp

Kunst, Materjal, Tekstiil, Puit, Objekt, Votiivand.

Mälestise tunnus

Tegemist on Eesti praktiliselt ainsa käesoleval hetkel kirikus väljapandud ajaloolise votiivlaevaga. Autori teadaolek lisab votiivlaevale väärtust veelgi, eriti kohaliku kultuuriloo kontekstis.

Muinsuskaitse all arvatavasti 1980.aastast

Materjal: puit, tekstiil, värv.
Tehnika: nikerdatud.
Autor, valmistamise koht: kohalik meremees Mart Paadimeister
Dateering: 1920. aastatel
Mõõtmed: kiilu pikkus ca 52 cm. Kõrgus kiilust mastitipuni ca 83 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Ahtri tagaküljele on kinnitatud mingilt tarbeesemelt pärinev, osaliselt mitteloetavaks muutunud vene tähtedega metallsilt: MИХАИЛЪ Д ДОВИЧ
БАРЫНОВЪ В ТУЛЪ
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Puidust, musta, tumerohelise ja halli värviga kaetud, valgest puuvillriidest purjedega kolmemastiline purjelaev, mis ripub votiivlaevana kiriku eeskojas.
Laev restaureeriti ennistuskojas “Kanut” (juhendas mudelimeister Juri Zurba) ja taaspühitseti ning riputati kiriku eeskotta 12. detsembril 1995.