Mälestise nimi Kantsel, 19.saj. (puit, aaderdus)

Menetleja: Kunstipärandi nõunik, Grete Nilp

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega kantsel historitsismiajast, 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1981 – Harju rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 276

Materjal: puit (tamm), lakk.
Tehnika: aaderdatud, nikerdatud, saelõige, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: tundmatu tisler
Dateering: 19. sajandi viimane kolmandik (umbes 1873)
Mõõtmed: kantsli kõrgus 234 cm, sellest korpuse kõrgus 109, 5 cm, kõlaräästa tahu pikkus ca 72 cm, kõlaräästa rippäärise laius 11 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): kulunud, määrdunud, kohati tappidest lahti (eriti kõlaräästas), torkeauke jm. puidukahjustusi, tugiroide ots pragunenud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Pseudogooti stiilis kuuetahuline teravatipulise
kõlaräästaga kantsel, mille korpusetahud kujundatud, igaüks erinevalt, teravkaarte ja neliksiiru, kalapõie või rosetiga. Korpust toestavad kuus kaarjat roiet. Trepirinnatis koosneb kahest kolme kaaravamotiiviga raamtahvlist,
seinapoolne korpusetahk vähema viimistlusega, allserva karniisiliist puudub