Mälestise nimi Vitraaž "Johannes" 19.saj. II pool (värviline klaas, tinaraamid)

Menetleja: Kunstipärandi nõunik, Grete Nilp

Kunst, Materjal, Metall, Klaas, Objekt, Maal, Monumentaalmaal, Vitraaž.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastuomase kunstilise kujundusega vitraažaken historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1981 – Harju rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 313

Materjal: tina, klaas.
Tehnika: klaasimaal.
Autor, valmistamise koht: H. Beyermann, Riia
Mõõtmed: aknaava laius ca 62 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): allääres paremal meistri signatuur daatumiga: H. Beyermann Riga 1902
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): parandatud on tormituulega novembris 1999 purunud 35 x 25 cm suurune osa vitraažist (põlvest puusani), samuti ülaosa kohatised kahjustused
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Pseudogooti arhitektoonikaga vitraažaken evangeeliumiraamatut ja kirjutussulge käes hoidva lokkispäise noormehe täispikkuses figuuriga, kelle jalge juures evangelist Johannese tunnusesemena kotkas.
Jaanuaris 2004 restaureeriti OÜ Domini Canes töökojas klaasikunstnik Dolores Hoffmanni juhendamisel. Väliskülje kaitseks paigaldati turvaklaas.
Koori lõunapoolne aken.