Mälestise nimi Kantsel kõlaräästaga, korpus: Tartu töö, 1554. a., räästas: 17. saj. keskpaik (puit, tisleritöö, lõigatud, polükroomia(?), õlivärv)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus.

Materjal: puit, õlivärv.
Tehnika: polükroomia, aaderdatud.
Dateering: korpus 16.saj. keskpaik, trepistik, kõlarääst ja keerdjalam hilisemad (17.saj.)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kantsli korpuse 7 polügonaalset tahku jaotuvad kolmeks - ülaosas portreemedaljonid ornamentaalses raamistuses; keskel kahel tahul portreemedaljonid ornamendiväädistikus, Ristija Johannese, Kristuse, Moosese ja Aaroni reljeef-figuurid, põhjapoolseim tahk on ilma dekoorita; allosas kolmel tahul uuesti portreemedlajonid ornamentaalses raamistuses ning neljal tahul tekstikartušid reljeefses raamistuses.