Mälestise nimi Tukukott, 1865 (tekstiil, tikand,puit)

Inspektor: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste inspektor, Grete Nilp

Materjal: puit, kalev, nahk, raud.
Tehnika: tikand, sepistatud.
Dateering: umbes 1865
Mõõtmed: kõrgus ca 20, 5 cm, suudme Ø ca 15 cm, varre pikkus ca 196 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): esiküljel tikitud aastaarv 1865 ja nimetähed F R. Põhja all tušikirjas muinsuskaitsemärgistus MKI 8 K 145
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): suudmest nahk auklikuks kulunud, katteriie kulunud, pleekinud, määrdunud, tikandinöör rabedaks muutunud, tikand vähesel määral katkenud, sepisosa roostes, vars kulunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Nahkne annetusraha korjamise kott (tukukott), rauast sepistatud suudmevõru-varreotsiku ja puitvarrega. Kelluke, mille riputusaas on sepisotsiku allküljel, läinud kaotsi. Nahkkoti ümber tumepruunist kalevist kate, mille ülaserva tikitud ornament, esiküljele ka daatum ja nimetähed . Kelluke, mille riputusaas on sepisotsiku allküljel, läinud kaotsi.