Mälestise nimi Kroonlühter (kümne tulega), 1699 (pronks, valatud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Materjal: pronks, messing.
Dateering: annetatud 1699
Mõõtmed: h ca 125 cm, laius ca 145 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): kera allosas valatud tekst "ANNO 1699"
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Lühter on 10 tulega.
" ...Altari ees rippuw kroonlühter on Rootsi kuninga Karl XII kingitus. Kuningas olewatsuure Põhjasõja ajal kirikumõisas õpetaja Johannes Soltowi juures peatanud ja et kihelkond kuningale kõigiti truudust olewat üles näidanud, on kuningas kirikule mälestuseks 19 haruga kroonlühtri kinkinud, mille ilustuseks ülemises osaS 10 Karl XII monogrammi „CXH.* on. All muna peal on aasta arw: „anno 1699"." - Eesti Kirik nr 6, 11.02.1926.