Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Inspektor: Muinsuskaitseameti Järva maakonna vaneminspektor, Karen Klandorf

Sõjategevuses hukkunute matmispaik

Mälestise kirjeldus

Hauaplatsi suurus on 69 ruutmeetrit. Platsile on maetud tundmatud hukkunud ning 1948. aastal hukkunud Järvamaa julgeoleku osakonna ülem kapten Vassili Sidorov. Hauaplatsil on kaks mälestuskivi. Ühel neist on viisnurga kujutis ja tekst: "1944.-1950. A. JÄRVAMAAL / VÕITLUSES BANDIITIDEGA / LANGENUD ÜHEKSA TUNDMATUT / NÕUKOGUDE ARMEE VÕITLEJAT". V. Sidorovi mälestuskivi on mustast marmorist ja sellel on venekeelne tekst tema nime ja eludaatumitega.

Mälestise asukoha kirjeldus

Ühishaud on kõige põhjapoolsema (väravast kaugeima) kalmistut pikisuunas läbiva raja ääres, kalmistu keskosas.

Mälestise ajalugu

Mälestuskivi on paigaldatud 1987. aastal või hiljem. Kapten V. Sidorovi marmorist mälestuskivi on paigaldatud enne 1983. aastat.

Kalmistule jäävate mälestiste ühine kaitsevööndi ulatus vt. KKT lisa nr. 1