Mälestise nimi Purdi mõisa kalmistu ja kabel
Mälestise vana number Arh. 395
Liigitus ehitismälestis, ajaloomälestis

Menetleja: Järvamaa nõunik, Karen Klandorf

Märksõna(16)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kabel, Maastikuobjekt, Kabeliaed, Sakraalkompleks, Kalmistu, Kabeliaed, Kabel, Ehitiste liigid, Sakraalhoone, Kabel, Kabel ja kabeliaed, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Vanim barokkstiilis hauakabel Järvamaal.

Mälestise kirjeldus

Ungern - Sternbergide kabel ja kalmistu. Kabel: paekivist, krohvitud, plekkkatusega. Lagunenud. Kabelil kaguküljel kahepoolse uksega ava ja kaks akent. Uksed ja luugid uued. Kabelist läänes 7 ristikivi, mingi postamendialus, 2 hauaplaati. Loodes neli ilmselt ristialust. Kalmistu olnud ümbritsetud pae- ja maakivilaotisega kõrgusega väljastpoolt 1 m, seestpoolt 0,5 m.

18.saj. lõpul ehitatud barokkstiilis kabel kuulus Ungern von Sternbergidele.