Mälestise nimi Ernst Enno (1875-1934) haud
Ava kaardil

Menetleja: vallasmälestiste ja muuseumikogude inspektor, Kadri Tael

Tuntud eesti luuletaja ja lastekirjaniku haud.

Mälestise kirjeldus

Hekiga piiratud hauaplatsil asub nn Vasalemma marmorist mälestuskivi. 103cm kõrgune ja 63.5 cm laiune kivi asub alusel mõõtudega 54cm x 73,5cm x 24cm, mis omakorda seisab 17cm kõrgusel platvormil. Mälestussamba ees on hobuserauakujuline lilleklump.
Mälestussambal on tekst: ERNST ENNO/ * 9. VI 1875/ + 7 III 1934/ ELLA ENNO/ * 17. XII 1879/ + 21 VII 1974. Mälestuskivi ülemises servas teksti kohal on risti kujutis.

Haud asub Haapsalu Vana kalmistu kaguservas.

Mälestise ajalugu

Ernst Enno sündis Valguta mõisas 1875. aastal ja suri Haapsalus 1934. aastal. Luuletaja ja lastekirjanik omandas oma hariduse Hugo Treffneri gümnaasiumis ning seejärel Riia Polütehnilises Instituudis. Peale kooli lõpetamist töötas Postimehes ning ajakirjas Linda, kus ilmusid ka mitmed Enno luuletused. Ernst Enno oli ametis mitmel pool asjaajaja ning ametnikuna, peamiselt hariduse valdkonnas. Tööelu kõrvalt avaldas ta mitmeid luulekogusid, mida on heliloojad ka viisistanud.