Mälestise nimi Piirsalu uus kalmistu

Menetleja: Läänemaa nõunik, Kalli Pets

Mälestise tunnus

Tegemist on ajaloolise matmispaigaga, mille koosseisu kuulub mitmeid tähelepanuväärseid hauamonumente ning kabelihoone ühes metallpärgadega.

Mälestise kirjeldus

Kalmistu üldpindala on 0,25 ha. Kalmistu välispiirdeks on esiküljel seguta laotud maakivimüüritis, mis osaliselt on dubleeritud hekiga. Teistest külgedest piirab kalmistut maakivikuhjatis kõrgusega kuni 1,2 m. Kalmistul on üks vana värav, mis asub lääneküljel (esiküljel). Värava moodustavad betoonpostid ja sepisvõred. Lõunaküljele on rajatud uus värav.
Vanemad kui II maailmasõja lõpp on kalmistul 125 metallhauatähist (s.h. sepiseid 105), üks sepisaed ja 55 kivist hauatähist.

Mälestise asukoha kirjeldus

Piirsalu uus (põhjapoolne) kalmistu asub Risti-Kuijõe maanteest idas, umbes 250 m kirikust lõunas. Kalmistu territooriumil on kabel ja II ms hukkunute ühishaud nr 4086

Tegemist on 19. sajandil rajatud kalmistuga.