Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Seisund: ei leia

Menetleja: Läänemaa nõunik, Kalli Pets

Sõjategevuse käigus hukkunute matmispaik.

Mälestise kirjeldus

Ühishaua mõõtmed on 2,5 x 3,5 m, kogu platsi mõõtmed 6 x7 m. Platsil on betoonist valatud piirded, mille ees asetsevad T-kujuliselt kiviplaadid. Haual on tüüpiline lihtne mälestusmärk. Risttahukakujuline dolomiidist mälestussammas toetub betoonsoklile. Samba ülaosas on sisseraiutud kontuuridega viisnurga kujutis. Samba esi- ja tagaküljel on tekst - tähed sisseraiutud ning seest mustaks värvitud. Esiküljel olev tekst: "SUURES ISAMAASÕJAS LANGENUILE 1941A-1945A KPT. V.N.KISELEV RMS. A.J.IGNATJEV RMS. J.S.NOVIKOV JA 23. TUNDMATUD". Samba tagaküljel on tekst: "IGAVENE AUKANGELASTELE KES ON LANGENUD KODUMAA VABADUSE JA SÕLTUMATUSE EEST". Samba tagune ja kääpa ümbrus haljastatud dekoratiivpõõsastega.

Mälestise ajalugu

Ühishauda on maetud II maailmasõja aastatel 1941-45 maetud punaarmeelaste säilmed. 2008. aastal on paigaldatud koopiana valmistatud uus hauatähis.