Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Menetleja: Insener- nõunik, Üllar Alev

II MS sõjategevuse tagajärjel hukkunute matmispaik.

Mälestise kirjeldus

II ms hukkunute ühishaud asub Kaarma kalmistul. Matmispaigale on paigaldatud dolomiidist mälestussammas II ms hukkunutele. Dolomiitblokid asetsevad üksteise peal, üks teistest eespool. Selle bloki mõõtmed on 121x150x46cm. Teistest blokkidest moodustatud seina mõõtmed on 121x150x46cm. Üleval asub dolomiidist valmistatud ring (d=50cm), millesse raiutud viisnurk(d=38cm). Keskmisele tahukale on sisse raiutud tekst: ”Igavene au kangelastele/ kes on langenud lahinguis/ meie kodumaa vabaduse/ ja sõltumatuse eest/ вечная слава героям/ павшим в боях свободу/ и независимость нашей родины/ 1941-1945 .”

Ühishaud asub Kaarma kalmistul läänemüüri ääres, peateest põhja pool.

II maailmasõja aegne hukkunute ühishaud. Monument on püstitatud 1949. aastal.