Mälestise nimi Metsküla kalmistu

Menetleja: Saaremaa nõunik, Keidi Saks

Ajalooline kalmistu ühes tähelepanuväärsete hauamonumentide ja piiretega.

Mälestise kirjeldus

Õigeusukalmistu üldpindala on 0,58 ha. Välispiirdeks on valdavalt maakivikuhjatis kõrgusega kuni 1,6 m. Lääneküljel on hävinud piire osaliselt asendatud lippaiaga, idaküljest on kalmistu kogu ulatuses piiratud lippaiaga. Kalmistu värav on lõunaküljel ja avaneb otse maanteele. Ehitistest on kalmistul puidust tööriistakuur ja kaev. Vanemaid kui II maailmasõja lõpp on kalmistul 83 metallhauatähist (sh 79 sepist) ja 9 kivist hauatähist.

Kalmistu asub üks kilomeeter Metskülast Mustjala suunas.

Mälestise ajalugu

Kalmistu täpne rajamisaeg pole teada, ilmselt 19. sajandi lõpp - 20. sajandi algus. Metsküla Issanda Templisseviimise kirik on rajatud 1914. aastal.