Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Inspektor: Muinsuskaitseameti Saaremaa vaneminspektor, Rita Peirumaa

II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Mälestise kirjeldus

Ula – Talila vennashaual on dolomiitsammas. Samba esiküljel on süvend, mille ülaosas väljaraiutud viisnurk. Selle sees on sirbi ja vasara kujutis. Viisnurgast vasakul om aastaarv 1941 ja paremal 1945. Viisnurga all on tekst:” Suures / Isamaasõjas / langenud / Nõukogu armee / võitlejatele / бойцам / советской армии / павшим в великой / отечественной / войне”. Samba kõrgus on 1.78 m ja laius 1.05 m. Mälestussamba külgedele ning taha on raiutud hukkunute nimed. Ühishaud on ümbritsetud madala lippaiaga.

Mälestise asukoha kirjeldus

Talila külast Kanisaare poole mineva tee ristilt ca 300 meetrit kagus, põllu veerel olevas metsatukas.

Monument on püstitatud 1950. aastal.