Mälestise nimi Puust kabel (tsasson)
Ava kaardil

Menetleja: Muinsuskaitseameti Põlvamaa vaneminspektor, Viktor Lõhmus

Ehitised, Ehitiste liigid, Sakraalhoone, Kabel.

Mälestise tunnus

Puust kabel omab ajaloolist tähtsust kui piirkonna traditsiooniline palvemaja ja mälestus külakogukonna usutavadest.

Mälestise kirjeldus

Tsässon on pühitsetud Ristija Johannesele, kelle püha tähistatakse siin 7. juulil (Juliuse ehk vana kalendri järgi 24. juunil). Tegemist on lihtsa puidust kabelihoonega, millel on eterniit-kattega viilkatus. Tsässon on kaetud puitlaudisega ning dekoreeritud mitmete õigeusu risti kujutistega. Praegu puudub hoonel eeskoda kuid ajaloolistel piltidel on nähtav avatud puidust eeskoda. Hoone sissepääsuga otsaseinast vasakul on ava seinalaudises, kuhu saab annetusi lisada. Hoone siseseinas asub kast annetuste jaoks. Otsaseinas asub mõlemal pool ust väike ruudukujuline aken ning ümaraken ukse kohal, milles asub sissekäiguikoon.

Mälestise ajalugu

Kohaliku pärimuse järgi on tsässon on ehitatud 1758. aastal, suuremad ümberehitused toimusid 1988. aastal.