Mälestise nimi Laeva kalmistu

Mälestise tunnus

Ajalooline matmispaik ühes hauatähiste ja piiretega omab kunstilist, ajaloolist ja miljöölist väärtust.

Mälestise kirjeldus

Laeva kalmistul puudub kalmistut ümbritsev piire ning väravaehitis. Ala piirab kõrghaljastus. Kalmistul asub punastest tellistest laotud lihtne viilkatusega kabelihoone, mille katusel asub väike kellatorn. Kalmistu on hooldatud ja kasutuses.

Mälestise ajalugu

Laeva kalmistu kuulus ajalooliselt Kursi Püha Väike-Maarja kiriku juurde. Kursi kalmistu rajamisaeg jääb 18. sajandi lõppu. Laeva kalmistu on pärit tõenäoliselt 19. sajandist. Kalmistu kabel valmis 1989. aastal.