Mälestise nimi Altar koos altariaiaga,19.saj. II pool (puit, ôli- ja pronksivärv)
Mälestise vana number 633-a

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega kirikusisustuselement historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitsearvele inventariseeritud 1980, 1994. aastast nr. 633-a

Materjal: puit, pronksvrv, livrv.
Tehnika: aaderdatud, saelige, tislerit, treitud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu tisler
Dateering: 19. sajandi II pool (umbes 1860?)
Mõõtmed: altari laius ca 267 cm, kõrgus 118 cm, sügavus ca 60 cm, retaabli sambakõrgus ca 163 cm, küljedekoori pikkus ca 173 cm, laius max 20, 3 ja 20, 4 cm; predella kartušš ca 25 x 92 cm. Altariaia kõrgus ca 84 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): määrdunud, üksikuid pragusid, torkeauke jm. Puidukahjustusi, sammaste kattevärv koorub üleni.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Retaabel klassitsistlike ümarsammaste ja ažuurse ääredekooriga;
treitud sammastega altarivõre,
altariaia sepishingega värav põhjaküljel. Retaabli küljes kaks vertikaalselt paigaldatud päevavalguslampi.
Altarikujundus arhiiviandmeil (Johann Naha, 1933) dateeritav 19. sajandi lõpuga.