Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Inspektor: Valgamaa nõunik, Margis Sein

II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Mälestise kirjeldus

Ala vennaskalmistu koosneb kuuskedest ümbritsetud kahest hauaplatsist suurusega 8x10m. Vennashauda tähistab dolomiidist monument: I aste 188x31x145cm, II aste 168x55x122cm, III aste 148x55x122cm, IV aste 136x10x96cm, V aste 148x103x112cm.
Viimasele astmele on paigaldatud dolomiidest tahvel (108x56), millele on sisse raiutud tekst:” Suures isamaasõjas langenud/ nõukogude armee võitlejaile/ бойцам советского армии/ павшим великой отече-/ ственной войне/ 1941-1945 .”
Tähtede kõrgus on 4cm. Kahel pool monumenti graniittahvlid langenute nimedega. Mõõtmed 112x93x37, tähtede kõrgus 3.5cm

Ühishaud asub Ala-Taagepera tee ääres.

Monument püstitati ühishauale 1956.a., langenute nimed jäädvustati 1986.a.