Mälestise nimi Otepää uus kalmistu

Mälestise tunnus

Ajalooline matmispaik ühes piirde ja hauatähistega, mis omavad ajaloolist, miljöölist ja kunstilist väärtust.

Kirjeldus

Kalmistu on piiratud punaste katusekividega kaetud maakivimüüriga, sissepääsuosa markeerivad kaks nelinurkset plekk-kattega krohvitud posti. Postide vahele jääb sepisvärav. Kalmistul leidub mitmeid väärtuslikke hauatähiseid ning kalmistule on maetud muuhulgas ka luuletaja Gustav Wulff-Õis. Kalmistu on kasutusel ja hooldatud.

Ajalugu

Kalmistule on püstitatud 1926. aastal skulptor Jaan Koorti loodud mälestussammas vallavanem Adam Velnerile ning kalmistule on maetud 1946. aastal luuletaja Gustav Wulff-Õis.