Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud

II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Kirjeldus

Ühishaud koosneb hekiga ümbritsetud platsist suurusega 15x25 m, mille keskel asub künkal dolomiidist monument. Monumendi esimese astme mõõdud on 233x233x19 cm, teise 166x166x17 cm ja kolmanda 109x109x19 cm. Obeliski aluse mõõtmed on 95x95x102 cm, obeliski 72/54x72/54x219 cm. Obeliskile on sisse raiutud tekst: ”Igavene au kangelastele, kes on langenud / lahinguis meie kodumaa vabaduse ja / sõltumatuse eest / вечная слава героям пвашим в боях за свободу / и независимость нашей родины.„ Obeliski alusele on sisse raiutud aastaarvud 1941-1945 (numbri kõrgus on 8 cm). Mälestussamba jalamil künkal on graniidist tahvlid hukkunute nimedega(60x100x5 cm, tähed 5cm kõrged).

Ühishaud asub Pukal, Puka – Pikasilla tee ääres.

1953.a. püstitati ühishauale monument. Teada on 102 võitleja nimed.