Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Inspektor: Muinsuskaitseameti Valgamaa vaneminspektor, Mari-Liis Paris

II MS sõjategevuse tagajärjel hukkunute matmispaik.

Mälestise kirjeldus

Maantee vahetus läheduses paikneva vennashaua suuruseks on 5x6m. Vennashauale püstitatud monument koosneb kolmest üksteise peale asetatud graniidist tahukas. I tahukas 138x43x70cm, II tahukas 102x77x43cm, III tahukas 75x96x13cm.
Keskmisele tahukale on kinnitatud mälestustahvel, millele on sisse raiutud tekst:” Nõukogude Liidu kangelane lendur leitnant/ Jakov Jakovi p. Ljahhov langenud 17. septembril/ 1944 Valga vabastamise lahingutes/ герой советского союза летчик лейтенант Я/ Якоб Яковлевич Ляхов, погиб 17. сентября/ в боях за освобождение г.Валга”.
Tähtede kõrgus 6cm ja 2 cm. Ülemisele tahukale on sisse raiutud aastaarvud 1941-1945 ning tekst:” Suures isamaasõjas/langenud nõukogude/armee võitlejatele/ бойцам советской армии павшим в/ великой отечественной войне”.

Ühishauda on maetud II maailmasõjas aastatel 1941-45 hukkunud punaväelaste säilmed.