Mälestise nimi Altarimaal "Kolgata", A.Sprengel, 1880 (õli, lõuend)

Menetleja: vallasmälestiste ja muuseumikogude inspektor, Kadri Tael

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Altarimaal, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Altarimaal "Kolgata" on näide peamiselt Tallinnas tegutsenud maalikunstniku ja literaadi Theodor Albert Sprengeli loomingust. Kolgatateemaline altarimaal on temaatikalt tüüpiline 19. saj. altarimaal; maali romantilis-idealiseeriv laad on iseloomulik 19. saj. II poole altarimaalile. Mälestis moodustab osa kiriku ajaloolisest sisutusest.

Arvele võetud 22.03.1983 Valga rajooni RSNTK otsusega nr. 79.

Autor, valmistamise koht: Theodor Albert Sprengel
Mõõtmed: l u 195 cm;
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Signatuur all vasakul: ASprengel 1880
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): All keskel suur, u 30x22 cm parandatud rebend; allosas veel u 10 keskmist ja väikest parandatud rebendit; väiksemaid värvikahjustusi ja parandusi ka maali kesk- ja ülaosa
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Koostas Egle Tamm, kunstiajaloolane