Mälestise nimi Ikonostaas koos ikoonidega (säilinud osaliselt), 19.saj. (puit, õli, kullatud)
Mälestise vana number 19.III 11

Menetleja: Muinsuskaitseameti nõunik (vallasmälestiste alal), Mare Kask

Muinsuskaitse alla võetud kui õigeusu kirikusisustuse iseloomulik
ajastule omase kunstilise kujundusega osa 19. sajandist

Mälestise ajalugu

Ikonostaas muinsuskaitsearvel alates 1996; ikoonid muinsuskaitse alla võtmiseks inventariseeritud Valga Püha Issidori kirikus 1983

Materjal: õli, puit, kullatis, värv.
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö, segatehnika.
Autor, valmistamise koht: Vene koolkond
Dateering: 19. sajandi III veerand (umbes 1869?)
Mõõtmed: I rea ikoonid ca 124, 5 x 68 cm; II rea ikoonid ca 71 x 68, 5 cm; Püha õhtusöömaaeg 51, 5 x ca 102 cm; III rea ikoonid ca 58, 5 x 68, 5 cm, Kolmainsus 89 x 110;
ikoonid kuninglikel väravatel: peaingel Gabriel 56 x 35, 5 cm (valgusmõõt), Neitsi Maarja 56
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): kõik ikoonid määrdunud, tumenenud, esineb värvikadusid, kriimustusi, alumise rea ikoonidel ja ikoonidel Püha
õhtusöömaaeg ja Apostel Johannes(?) kuumakahjustusi
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kolmerealine ikoonisein kuninglike väravate ja ikoonidega.
I rea ikoonid (põhjast lõunasse): Issandamuutmine, Peaingel Gabriel, Kristus Kõigevalitseja, Jumalaema Kristuslapsega, Peaingel Miikael, Kolmainsus (kolm inglit)
II rea ikoonid (põhjast lõunasse): Maria Magdaleena, Keisrinna Aleksandra, Vürstinna Olga, Püha õhtusöömaaeg, Mihhail Malein, Apostel Filippus, Apostel Johannes (?)
III rea ikoonid (põhjast lõunasse): Vaga Siimeon, Kolmainsus, Naisprohvet Anna
ikonostaas (lahtivõetult) toodud hoiule Valga Püha Issidori kirikusse (peale 1996); ikoonid ikonostaasist välja võetud ja Valga Issidori kirikusse hoiule toodud juba 1980. aastate alguses (enne 1983 novembrit); samasse samal ajal hoiule toodud ka kuninglikud väravad.