Mälestise nimi Veinikann, 1863 (melhior, messing, hõbetatud)

Kasutuses: Ei

Veinikann läks kaduma 26.juuli ööl 2010.aastal, kui ta oli viidud kirikuhoonesse väljapanekuna kiriku varast. Selle aasta juulis
tähistati kiriku 235. aastapäeva. Varguse kohta algatati kriminaalasi. Kohtuotsus 04.04.2011 nr 1-10-8154.
Varas ei tunnistanud kohtus veinikannu vargust.

Menetleja: Muinsuskaitseameti Põlvamaa vaneminspektor, Viktor Lõhmus

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Mälestise tunnus

Veinikann on kirikus liturgilisel otstarbel kasutatav ese, mille kujunduses ühinevad traditsioonid valmistamisaja kunstiliste eelistustega.

Mälestise ajalugu

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1980. a. (Põlva Raj. RSN TK otsus nr. 236, 23. 12. 1980).

Materjal: messing, melhior.
Tehnika: hõbetatud.
Mõõtmed: h 39 cm, suudme ø 8 cm, kabja ø 13 cm
Märgid (meistrimärgid): Kannul on valmistajamärgid: AOK, 18 GP 63, vasakule vaatav meheprofiil ovaali taustal.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kõhukas kann on lopsaka barokse vormiga, kaane keskosa ehib malta rist. Sang on seest õõnes. Kannu ajalooline väärtus ületab tema tarbimisväärtuse.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane