Mälestise nimi Tornikell, I.C.Schwenn, Riia, 1902 (pronks)

Menetleja: Kunstipärandi nõunik, Grete Nilp

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Kell, Tornikell.

Mälestise tunnus

Tornikell on näidiseks 20. saj. alguse valukunstist. Kella ostmine Riiast on näiteks tolleaegsetest kaubandussidemetest ning lisab esemele ajaloolist väärtust.

Mälestise ajalugu

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1980. a. (Põlva Raj. RSN TK otsus nr. 236, 23. 12. 1980).

Materjal: pronks.
Tehnika: valatud.
Autor, valmistamise koht: I. C. Schwenn, Riia
Mõõtmed: h 68 cm, ø 78 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Kella küljel tekst: "I. C. Schwenn, Riga 1902" ja "Au olgu Jumalale kõrges".
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Tornikell on kogudusele ostetud 1903. a. 1935. a. parandati kella Tallinnas J. Totsi töökojas, 1999. a. taotles kogudus luba kella kohapealseks remondiks kirikumees A. Kliimani poolt.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane