Mälestise nimi Ikoon "Kaasani Jumalaema j.t. pühakute kujutistega", 19.saj. lõpp (tempera, puit, messigkate hõbetatud)
Mälestise vana number 14 III 5 k-17

Kasutuses: Ei

Ikoon varastati ööl vastu 25.05. 1994.a. Inspekteeris kkt koostaja kunstiajaloolane Külli Erikson.

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Ikoon on stili poolest näidiseks traditsioonilisest ikoonimaalist.

Mälestise ajalugu

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1988. a. (Põlva Raj. RSN TK otsus nr. 288, 29. 12. 1988).
Varastatud ööl vastu 25. 05. 1994. a.

Materjal: messing, puit, tempera.
Tehnika: hõbetatud, temperamaal.
Dateering: 19. saj. viimane kolmandik
Mõõtmed: 35,5 x 30 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoon koosneb mitmest erinevast kujutisest, mis on paigutatud kolme ritta. Tähtsaim neist paikneb ülal keskel. Sellel seisab ülestõusnud Kristus mandorlas, olles piiratud kahest inglist ning Tema ees põlvitavatest Jumalaemast ja evangelist Johannesest. Ülal vasakus nurgas asub Kaasani Jumalema kuju ning paremal - püha Nikolai Imetegija kujutis. Keskmises vööndis on kuus pühakufiguuri, kellest kaks vasakpoolset on rõivastuste ja atribuutide põhjal piiskopid, kaks keskmist - preestrid ja kaks parempoolset - diakonid. Alumises tsoonis on suurmärter Püha Jüri ratsul ning veel neli pühakut, kelle nimesid pole kahjuks võimalik tuvastada.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane