Mälestise nimi Annisäiliti, 19.saj. (messing, hõbetatud, email)
Mälestise vana number 14 III 7k-20

Kasutuses: Ei

Ikoon varastatud 12/13. detsembri vahetusel 1998.a. Inspekteeris kkt koostaja kunstiajaloolane Külli Erikson.

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Mälestise tunnus

Annisäiliti on kirikus kasutatav liturgiline ese, mille kujunduses ühinevad traditsioonid valmistamisaja kunstiliste eelistustega. Poolplastilised figuurid, maalitud emailpanused ning eseme peen teostus lisavad sellele kunstiväärtuslikkust.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1988. a.
Varastatud 12/13. 12. 1998. a.

Materjal: messing, email.
Tehnika: hõbetatud, monteeritud, stantsitud, valatud.
Dateering: 19. saj. keskpaik
Mõõtmed: h 57 cm, alus 19 x 15,5 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Annisäilitit kasutatakse pühitsetud armulauaandide säilitamiseks. Eseme kujundus on saanud ideid barokkstiilist - jalgade kujunduses kohtame kõhrornamenti, evangelistide ja inglite rõivad on voogavalt drapeeritud. Annisäiliti on kaunistatud emailpanustega, mida on olnud 6. Kahjuks on ese varastatud, fotol olevatel emailidel on näha "Ülestõusnud Kristuse", "Kristuslapsega Jumalaema" ning "Jumalaema uinumise" kujutised. Annisäiliti ülemist korrust flankeerivad poolplastilised inglid, alumist - samasuguses teostuses evangelistid.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane