Mälestise nimi Ikoon "Kristus Kõigevalitseja", 19/20. saj. (õli, puit, hõbe, email)
Mälestise vana number 18. III 10 K 2

Kasutuses: Ei

Varastatud juulis-augustis 1989.a.

Menetleja: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste peainspektor, Ülle Jukk

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Väärismetall, Objekt, Maal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Ikoon kuulub iseloomuliku esemena õigeusu kiriku kunstipärandi hulka, olles ühtlasi näidiseks õigeusu ikoonimaalis viimastel sajanditel levinud portreelise maaliviisi kohta.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1988. a.

Materjal: puit, hbe, email.
Tehnika: pressitud.
Dateering: 19. saj. lõpp või 20. saj. algus
Mõõtmed: vm 21 x 16 cm
Märgid (meistrimärgid): Kattel on hõbedamärgid: meistrimärk BH ja Venemaa territooriumil valminud hõbeda proovimärk vasakule pööratud naiseprofiil koos numbriga 84 ovaalis.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Meistrimärki ei õnnestunud tuvastada, kirjeldatud proovimärk oli Venermaal kasutusel aastatel 1899 - 1908.
Ikoonil kujutatakse "Kristust Kõigevalitsejana" („Господь Вседержитель”). Tema poolfiguur on maalitud traditsioonilise ikoonimaali reeglite kohaselt, nimbusel paiknevad kreeka tähed OωN, mis sümboliseerivad sõna ”See, kes on” või ”Olev” (2 Mo 3, 14 jg). Vasakus käes hoiab Kristus avatud evangeeliumiraamatut kirjakohaga Johannese evangeeliumist: „Uue käsusõna annan ma teile, et te üksteist peate armastama...” (Jh 13, 34).