Mälestise nimi Karikas, Vene töö, 19/20. saj. (hõbe, messing, kullatud)
Mälestise vana number 18. III 10 K 11

Menetleja: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste peainspektor, Ülle Jukk

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Mälestise tunnus

Karikas on kirikus kasutatav liturgilise tähendusega tarbeese, mille kujunduses ühinevad valmimisaja kunstitraditsioonid kanoonikaga.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1988. a.

Materjal: messing, hõbe.
Tehnika: kullatud, pressitud, trugitud.
Autor, valmistamise koht: Venemaa, meister võib olla Vassili Semjonov Moskvast, proovimeister võib olla Ivan Lebedkin Moskvast
Dateering: 19. saj. lõpp või 20. saj. algus
Mõõtmed: h 24,3 cm, kupa ø 15,2 cm, kabja ø 15 cm
Märgid (meistrimärgid): Kupal on hõbedamärgid: hõbedaproov 84 ühises ovaalis koos vasakule pööratud naiseprofiiliga ja proovimeistri initsiaalidega ning meistrimärk BC. Kabjale on löödud tempel: МЕДЬ.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Karika hõbedast kupa valmistajat ei õnnestunud tuvastada, kirjeldatud hõbedaproovimärk oli Venemaa territooriumil kasutusel aastatel 1899 - 1908. Karika jalam on valmistatud messingist. Karika servale on pressitud standardtekst.