Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Inspektor: Muinsuskaitseameti Võrumaa vaneminspektor, Kersti Siim

II maailmasõjas hukkunute matmispaik mälestussambaga.

Mälestise kirjeldus

Mälestis paikneb Antsla metsakalmistul kõrgemal künkal. Keskne kivi on valatud betoonist. Selle esiküljel on mälestustahvel tekstiga: „Au langenuile”. Mälestussamba mõlemal küljel on neli püstjat graniittahukat langenute nimedega.

Mälestise ajalugu

Põrmude ümbermatmisi ühishauda ümberkaudsetest lahingukohtadest teostati 1946,1947 ja 1950. a.Hauale püstitati uus mälestussammas 1954.a. 6. Nov 1964 asetati plaadid langenute nimedega.

Kaitsevööndi ulatus

Kuna mälestis paikneb muinsuskaitsealusel Antsla Metsakalmistul (reg nr 5694), siis vastavalt Muinsuskaitseseaduse § 25 mälestisele eraldi kaitsevööndit ei kehtestata.