Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud
Ava kaardil

Menetleja: Muinsuskaitseameti Võru maakonna vaneminspektor, Tõnis Taavet

Sõjategevuse käigus hukkunute matmispaik.

Mälestise kirjeldus

Kompleks on ristküliku kujuline ala, mis on piiratud kolmest küljest madala metallaiaga. Avatud esiküljest viib plaatidest tee dolomiidist mälestussambani, mille ette murupinda on paigaldatud metallist kanduritele nimeplaadid. Nimepaatide ümber on istutatud kanarbikku. Metallaia ja murupinna vahele on istutatud hariliku kuuse kääbusvormide rida.

Mälestise ajalugu

Nõukogude sõdurite ühishaud on tekkinud sõjajärgse ümbermatmise tulemusena. Lasva ühishaua esialgne tähistus on teadmata. Tüüpprojekti järgi loodud dolomiitsammas püstitati 1959.a. Langenuste nimetahvlid paigaldati matmispaigale arvatavasti 1979.a rekonstrueerimistööde käigus. 2000.a uuendati matmispaiga kujundust.