Mälestise nimi Henrik Olvi (1894-1972) haud

Menetleja: Lääne-Virumaa nõunik, Mirjam Abel

Eesti väljapaistva kultuuritegelase haud.

Mälestise kirjeldus

Mälestuskivi on tellisevärvi punasest kivist. Esiküljel on sümboolika ja kunstniku nimi ning sünni ja surmadaatumid. Kivi asetseb risttahukakujulisel alusel. Mälestuskivi vastas seisab risttahuka kujuline, samast materjalist hauakivi, millel on kunstniku omaste nimed, sünni ja surmadaatumid ning ülaosas tekst OLVI PEREKOND PAASVEREST, allosas tekst ISA SINU KÄTTE ANNAN MA OMA VAIMU, millest madalamale on süvendatud kreeka risti kujutis.

Mälestise ajalugu

Henrik Olvi (1894-1972) sündis Paasveres. Võttis 1920-1930-ndatel aktiivselt osa eesti kunstielu arendamisest, esinedes kodu- ja välismaistel kunstiüritustel. Töötas dekoraatorina Tallinna draamastuudios, Töölisteatris ning asjaajaja-sekretärina Kujutava Kunsti Sihtkapitali Valitsuses. Ta lõi kubistlikke maale ja väikeskulptuure. Kuulus 1923. a loodud Eesti Kunstnike Rühma (kubistlikku suunda viljelevate kunstnike rühmitus). Suvistel rännakutel mööda "Liivimaa kroonika" paiku valmisid temperamaalid. Simuna kalmistul on kaks hauamonumenti, ühe all puhkab kunstnik ise.(Koguteos Virumaa)

Kaitsevööndi ulatus

Mälestisele ei määrata eraldi kaitsevööndit, kuna mälestis asub muinsuskaitsealusel Simuna kalmistul reg nr 5752.