Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Menetleja: Lääne-Virumaa nõunik, Mirjam Abel

II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Mälestise kirjeldus

Hallist graniidist risttahukakujulisel mälestussambal on väljaraiutud ja lihvitud tekst: VÕITLUSES NÕUKOGUDE KODUMAA EEST LANGENUTELE /1941-1945. Samba ülaosas on samas tehnikas viisnurga kujutis. Samba ülaosa mõõdud 74x196x16 cm, alus 102x10x60 cm. Monument asub tänava ääres pargi haljasala servas.

Mälestise ajalugu

Ümbermatmine ühishauda toimus 1945. aastal. Algselt püstitati silikaat-tellistest mälestussammas, mille autoriks oli kohalik elanik Rudolf Tamm. Uus graniidist mälestuskivi telliti EKP Rakvere Rajoonikomitee poolt 1973. aastal ja paigaldati 8. mail 1973. aastal.