Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud

II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Kirjeldus

Betoonist valatud alusele on asetatud dolomiidist risttahukakujuline mälestussammas. Esiküljel on väljaraiutud rant, ülaosas väljaraiutud viisnurga kontuur, mille sees sirbi ja vasara kujutis. Sambal tekst /AU KANGELASTELE KES LANGESID VÕITLUSES NÕUKOGUDE KODUMAA EEST AASTATEL 1941-1945/

Ajalugu

Mälestussammas on püstitatud 1947. aastal Mälestustahvlid langenute nimedega püstitati 1975. a. Nende tööde käigus lisati hauaplatsile 13 mälestustahvlit ning istutati elupuud. Mälestise passi andmetel on hauda maetud 17 langenut, kellest 13 nime on teada ja ka jäädvustatud.

Kaitsevööndi ulatus

Mälestisele ei määrata eraldi kaitsevööndit, kuna mälestis asub muinsuskaitsealusel Ao kalmistul reg nr 5770.