Mälestise nimi Siimusti kalmistu

Menetleja: Muinsuskaitseameti Jõgeva maakonna vaneminspektor, Sille Raidvere

Ajalooline matusepaik.

Kirjeldus

Kalmistu pindalaks on mõõdetud 2,74 ha. Maantepoolsel küljel asuv peasissekäik on vormistatud kolmeosalise, maakivimundamendil tellistest väravarajatisega, millele annavad avade ümarkaared ja viil neoklassisistliku ilme. Väravad on sepistatud rauast. 2o.sajandist vanemaid hauatähisedid ja piirdeid on loendatud järgmiselt: 12 metallist hauatähist, neist üks sepistatud, üks kivipiire ja 14 kivist hauatähist.

Ajalugu

Kalmistu pärineb 19.sajandist. Algselt kavandatud kalmistu on olnud väiksem, millest annab tunnistust peaväravast 25 meetrit lõunas alguse saav vana, maakivist ja mullast kuhjatisest piire.