Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Seisund: rikutud

Menetleja: Muinsuskaitseameti Jõgeva maakonna vaneminspektor, Sille Raidvere

Sõjategevuse käigus hukkunute matmispaik.

Mälestise kirjeldus

Kaarepere kalmistu lääneosas asuvasse ühishauda on nõukogude armee allikate alusel maetud 139 II maailmasõjas hukkunud nõukogude sõjaväelast. Mälestise tähiseks on betoonist alusele toetuv paekivist mälestusmärk, mille ülaosas viisnurkne tähe kujutis, tekst sambal eesti ja vene keeles: 1941-1945 Suures Isamaasõjas langenud nõukogude armee võitlejatele.

Mälestise kirjeldus

Kaarepere vennashauda on maetud 60 langenut, sellest 36 nimed on teada, kuid jäädvustamata, 64 langenut on tundmatud. Vennashauale on tekst eesti ja vene keeles:”1941-1945/ Suures/ Isamaasõjas/ langenud/ nõukogude armee/ võitlejaile .” „Бойцам/ совеской армии/ павшим в великой/ отечественнои/ войне .”

Ühishaud asub Kaarepere kalmistul.

Mälestise tähis paigaldatud 1953.a. Maetud 139 hukkunud nõukogude sõjaväelast.