Mälestise nimi Kaarepere kalmistu

Menetleja: Muinsuskaitseameti Jõgeva maakonna vaneminspektor, Sille Raidvere

Ajalooline matmisepaik.

Mälestise kirjeldus

Jõgeva- Tartu maanteeääres, Kaarepere asulas paiknev kalmistu. Maakividest ja ja pinnasest piirdega ala on loode- kagusuunalise mullavalliga jagatud kaheks, matustega kirdes ja peamiselt matusteta alaks edelas. Ajaloolisest kalmistust loodes oleva alal on tegemist kalmistu kaasaegse lahendusega. Kalmistu peasissepääs asub maanteeäärses küljes ja kujutab endast kahe tellisposti vahel olevat lihtsat sepisväravat. 20.sajandi keskpaigast vanemaid hauatähiseid ja - ja piirdeid on loendatud järgmiselt: 35 valatud metallist hauatähist, 5 sepistähist, 4 metalltähist, 5 kivist tähist ja 4 kivist hauaplaati.

Kalmistu on kujunenud 19.sajandi lõpus õigeusu kiriku juurde.

Mälestise kaitsevöönd määramata, sest mälestis asub kalmistul.