Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud
Ava kaardil

Menetleja: Muinsuskaitseameti Jõgeva maakonna vaneminspektor, Sille Raidvere

Sõjategevuse käigus hukkunute matmispaik.

Mälestise kirjeldus

Hauaplatsi suurus on 20x30 m. Platsi tagumises osas kõrgub graniitplokkidest mälestussammas. Vasakpoolse püstise graniitploki (kõrgus 1.40 m, laius 1.00 m ja paksus 0.70 m) kohal on väljaraiutud ja poleeritud tekst: „1941-1945” ning selle all kahes reas seitse nime (tähe kõrgus 7cm). Parempoolne ploki kõrgus, laius ja paksus on 2.00x1.20x0.80 m. Püstistel plokkidel asetseb risttahukakujuline plokk suurusega 1.00x2.50x0.70 m (k, l, p). Selle parempoolses osas on väljaraiutud kaks leinavat mehepea kujutist. Vastu sammast toetub punasest graniidist mälestustahvel suurusega 0.39x0.59x0.35 m. Plaat on poleeritud. Selle keskel on sisseraiutud riba, milles väljaraiutud ja poleeritud tekst: „ст. лейтенант / Крайнов А. Д. / 1944".

Ühishaud asub küla keskel maantee ääres pargis.

Mälestise ajalugu

Monumendil on jäädvustatud 15 langenud nimed. 1977.a. püstitati endise dolomiitsamba asemele uus monument. Skulptor E. Rebane.

50 meetrit mälestise välisgabariitidest