Mälestise nimi Hoone vare, kus aastail 1766-1789 asus trükikoda, milles 1766. aastal trükiti esimene eesti ajakiri "Lühhike öppetus"

Menetleja: Muinsuskaitseameti Jõgeva maakonna vaneminspektor, Sille Raidvere

Mälestise tunnus

Ajalooliselt oluline ehitis. Hoone vare, kus aastail 1766-1789 asus trükikoda, milles 1766. aastal trükiti esimene eesti ajakiri "Lühhike öppetus"

Mälestise kirjeldus

Hoone vare kujutab endast maakivist laotud vundamenti ja soklikorrust. Hoone on ristküliku kujulise põhiplaaniga. Lääneküljest on müür kõrgusega kuni 2m. Idapoolse müüri kõrgus on umbes 1m. Osaliselt on näha soklikorruse ruumijaotust.

50 meetrit ümber mälestise välisperimeetri.