Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Menetleja: Muinsuskaitseameti Jõgeva maakonna vaneminspektor, Sille Raidvere

Sõjategevuse käigus hukkunute matmispaik.

Mälestise kirjeldus

Matmispaika tähistavad graniidist mälestusmärk,jalamil on tekst:” 1941-1945 „ Ühishauda on nõukogude armee andmetel maetud 40 II maailmasõjas hukkunud nõukogude sõjaväelast. Hauaplatsi suurus on 1,0ha. Lustivere vennaskalmule on maetud 39 langenut, nende kõigi nimed on teada.

Mälestise asukoha kirjeldus

Lustivere ühishaua juurde suunav teeviit on olemas. Ühishaud paikneb Lustivere mõisa pargis, mis asub Põltsamaalt 6,5km ida pool.

Mälestise ajalugu

Lustivere vennashaua monument on püstitatud 8. mail 1975.a. Monument on valmistatud kunstikombinaadis „ARS”, skulptor O. Ehalaid, peakonstruktor A. Loik.

Vaata lisa nr.1; Ühine kaitsevöönd tehtud mälestistele 24025 - 24037.