Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Sõjategevuse käigus hukkunute matmispaik.

Kirjeldus

Haud asub künkal männialus. Hauaplatsi serval kõrgub graniidist sammas, kujutades kaht teineteisele toetuvat leinavat naist. Samba kõrgus 2.20. Platsi keskosas ohvrialtarit meenutav graniidis väljaraiutud ringikujuline kivi. Kõrgus 0.42, läbimõõt 1.14, kivi pealt tahutus, tekst väljaraiutud, poleeritud: „1941-1945/ Igavene au/ kangelastele/ V. A. Voronin – I. A. Anderson/ U. K. Valberg – V. V. Maksimov/ A. V. Jefimov – M. Kani – K. J. Vahtra/ V. I. Veskimeister – O. K. Vähi/ Grupp Läti ja Võru/ hävituspataljoni/ võitlejaid.” Platsi üldmõõtmed 20x20m.

16. okt. 1975.a. avati vennashaual mälestussammas. Monumendi autor skulptor Endel Taniloo

50 meetrit ümber mälestise välisgabariitide