Mälestise nimi Vabadussõja mälestussammas

Kirjeldus

Tumehallist lihvitud graniidist samba- ja sokliosast koosnev mälestusmärk on paigaldatud saetud graniidist kaheastmelisele alusele. Mälestusmärgi üldkõrgus on 2,79 meetrit. Sambaosa esiküljel risti, ristatud tammeokste, kahe mõõga ja püssi kujutis, tekst:2Au langenuile!(kujutiste kohal) Eesti Vabadussõjas langenud Maarja-Magdaleena koguduse poegadele 1918-1925". Sokliosas 31 nime kahes tulbas.

Ajalugu

Maarja kalmistul asuv Vabadussõjas hukkunute mälestussammas avati 20.08.1922.aastal, taasavati juulis 1988.aastal.

Ei ole määratud, sest mälestis asub kalmistul reg.nr.5865.