Mälestise nimi Uhmardu kalmistu

Inspektor: Muinsuskaitseameti Jõgeva maakonna vaneminspektor, Sille Raidvere

Mälestise tunnus

Ajalooline kalmistu ühes väärtuslike hauatähiste ja piiretega ning väravaehitisega. Kalmistu oman ajaloolist, kunstilist ja miljöölist väärtust.

Mälestise kirjeldus

Maarja-Särje teest lõunas asuv kalmistu, mis on rajarud 19.sajandil vene õigeusu koguduse tarvis, on sissekäik vormistatud ümarkaarse tellistest värvarajatisega. Külgedel tellispiirdega, tahutud maakividest "põsed". Kalmistu kolm külge on piiratud maakivist ja pinnasest valliga, tagumine, läänekülg on piirdeta. Kalmistu pindalaks on mõõdetud 0,53 ha. 20.sajandi keskpaigast vanemaid hauatähiseid on loendatud järgmiselt: 6 metallist hauatähist ja 1 kivist hauatähis.

Kalmistu on rajatud 19.sajandil vene õigeusu koguduse tarvis.