Mälestise nimi Kroonlühter, kaheteistkümne tulega, annet. 1850 (pronks, graveeritud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Mälestise tunnus

Kroonlühter on väheesinev näide 19. saj. keskel valmistatud hilisbaroksest laevalgustist, millel on säilinud veel barokse lühtri ülesehitus ja barokile omane suur kera ning murtud haarad, kuigi murdekoht paikneb pärast tüvesele kinnitamist; samas puuduvad lühtril barokile omased vahedetailid. Mälestis moodustab osa ajaloolisest kirikusisustusest.

Arvele võetud Rapla Rajooni RSN TK otsusega nr. 32, 24. veebruaril 1981.

Materjal: messing, pronks.
Tehnika: graveeritud, treitud, valatud.
Dateering: annet. 1850
Mõõtmed: h ca 100 cm, d ca 110 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Kerale graveeritud tekst: "Den 14ten October 1850. Dem Gedächtniss ihres Mannes Carl Magnus v. Stackelberg Elise von Stackelberg geb. von Loewensterne." Keskele graveeritud kaks vappi.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kaherealine (6+6). Asub lõunapoolses põiklöövis vääri kohal.
Koostas Egle Tamm, kunstiajaloolane