Mälestise nimi Maal "Kalaturg Tartus", J. Vahtra, 1933 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Mälestise tunnus

Maal omab suurt kunstiajaloolist väärtust kui 20.sajandi esimese poole nimeka eesti maalikunstniku, raamatugraafiku ning kirjamehe Jaan Vahtra loomingu paremaid ning omapärasemaid näiteid, millel ei puudu ka tolleaegset Tartut käitlev kultuurilooline väärtus.

Mälestise kirjeldus

Maalil kujutatakse olustikupilti sõjaeelsest Tartust. Esiplaanil Emajõgi paadikuuride ning kaluripaatidega (nn Kalaturg), taamal puust linnamajad, vabrikukorstnad ning pargipuud. Maal on üldlahenduselt teostatud sinakasrohelistes värvitoonides, mida täiendavad punakaspruunid majakatused ning tumedate pilvedega kaetud taevas. Kunstiteos asetseb tumedaks peitsitud puitraamis, malli alaraamil graveeritud kirja kandev metallsilt: Tartu Trükitööliste Kutseühingule Jaan Vahtra.

Maal on valminud 1933.aastal ja kingitud autori poolt Tartu Trükitööliste Kutseühingule.

Materjal: lõuend.
Autor, valmistamise koht: Jaan Vahtra
Mõõtmed: 90 x 132,3 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Pildi paremas alanurgas autori signatuur: VAHTRA